top of page

Bakgrunn

Jeg har tidligere jobbet som sjarkfisker med garngreier som et selvfølgelig hjelpemiddel.

Nå har jeg fiske som biintekt og båten har blitt mindre. For meg er sikkerhet på sjøen viktig. En tung garngreier vil fort utgjøre en destabiliserende faktor på en liten båt, noe jeg ikke ønsker. Men det ble et savn hver gang garnene skulle greies og ryggen begynte og verke.

 Jeg begynte å lete etter en liten og lett garngreier men fant ingen som passet." Lag deg en selv" sa min kone da jeg klaget over at det ikke var små lette garngreiere å få kjøpt. Dermed begynte ideen om å lage en liten lett garngreier tilpasset mitt bruk å ta form. Jeg er ikke god nok til å sveise selv, men jeg kom i kontakt med en kreativ sveiser og mekaniker som er rene tusenkunstner innen sitt fag. Jeg spurte han om det var mulig å få til noe sånt: en liten og lett garngreier som passet til mitt bruk. Svaret var «Ja, Selvsagt». Høsten 2018 gikk med til å finne frem til rette materialer og utforming, og samtidig beholde god funksjonalitet og styrke.

Utprøvingen ble gjort under fisket vinteren 2019 ombord på min 6m store «Liljen», Arbeidet ombord ble adskillig letter og gikk raskere unna med min minigarngreier til hjelp.

Garngreingen som alltid har vært den tyngste jobben ombord, gikk med minigarngreiereieren unna uten at jeg fikk smerter i ryggen og armene. 

I utgangspunktet var det tenkt at jeg skulle få laget en garngreier til eget bruk. Men ut fra interessen i nærmiljøet oppdaget jeg at det var flere som kunne tenke seg en liten og lett garngreier. Dermed er Hyra minigarngreier 400 nå tilgjengelig på markedet. Ut fra egne erfaringer med Hyra minigarngreier 400 tør jeg å anbefale denne til andre i små fiskebåter som ønsker litt lettere hverdag på sjøen.

Facetune_18-08-2020-18-33-37.JPG
Osvald Bakke
Gründer
bottom of page